© Rootsville.eu

Danni Nicholls (UK/US)
tiltle: Under The Neem Plum Tree
music: Singer-songwriter - Country
release date: august 30, 2024
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Danni Nicholls

© Rootsville 2024


Singer/songwriter Danni Nicholls, gevestigd in Nashville, oorspronkelijk afkomstig uit het oude marktstadje Bedford, Engeland, groeide op met de Amerikaanse rootsmuziek uit de platencollectie van haar Anglo-Indiase grootmoeder en baant zich gestaag haar weg in de mondiale Americana-scene en bouwt een loyale fanbase en veel lovende kritieken.

Met de wind nog steeds in de zeilen van het uitbrengen van de ene veelgeprezen release na de andere, meerdere prijsnominaties, uitgebreide tournees en openingslots met onder meer The Secret Sisters, Shakin' Stevens, Sturgill Simpson en Lucinda Williams, plus nummers uit reguliere shows zoals Sons of Anarchy...Danni, haar krachtige, pakkende stem en dynamisch poëtische originele liedjes die het Americana-spectrum bestrijken, van country en blues tot jazz, folk en soul, winnen steeds meer aan aanwezigheid en bereik.

Mijn grootmoeder van moederskant - 'Nan' - Philomena Astrid Imelda Gallyot (née Scott) en ‘Papa’ - Philip Ivor Gallyot, zijn geboren en opgegroeid in India, overwegend Madras (nu Chennai) en stamt af van het koloniale Europeanen die daar in de 17e en 18e eeuw emigreerden. Over dat tijdsspanne ontwikkelde en evolueerde de Anglo-Indiase cultuur Iets wat het doordrong was de liefde voor Country & Western en Amerikaanse rootsmuziek uit de jaren vijftig en zestig, waarschijnlijk afkomstig uit de jaren vijftig en zestig draadloze verbindingen via All India Radio.

Dit is de muziek waarmee mijn familie in India is opgegroeid en waarmee ik op mijn beurt ben opgegroeid begonnen met het vinden van een gevoel van thuis, comfort en erbij horen Bedford, Engeland. Een paar jaar geleden gaf Nan me een oud, versleten en geliefd notitieboekje was een verzameling handgeschreven teksten van de favoriete liedjes van mijn familie. Zij verzamelde zich op feestjes rond dit boek, soms met een 4-sporenrecorder samen rollen en zingen op de oude countryplaten en soms gewoon een capella. Toen ik het ontving, ontstond het idee om enkele van deze nummers op te nemen mezelf, waardoor het verhaal de cirkel rond is.

Dit album bestaat uit een verzameling familiefavorieten, herwerkte nummers uit mijn catalogus die passen bij de vintage, landelijke stijl en sentiment plus het nieuwe titelnummer, een eerbetoon aan de reis die mijn grootouders maakten met mijn negen maanden oude moeder de oceaan oversteken om een ​​nieuw leven op te bouwen die mij uiteindelijk de mijne gaf. Producent Sarah Peacock en ik hebben een aantal vintage microfoons gehuurd, zoals deze Patsy en Elvis zouden (RCA 44 en Neuman 47 voor de tandwielkoppen!) en bracht enkele van de beste spelers uit Nashville binnen om deze nummers in een uitgeklede, pure manier, waarbij de essentie van het land naar beneden wordt gedistilleerd. ik hoop dat je Ik geniet net zoveel van het luisteren als ik ervan genoot om het te maken.

tracks:

1. Under the Neem Plum Tree (3:04)
2. My Happiness (2:47)
3. Crazy (3:03)
4. Between the River & the Railway (3:46)
5. Blue Bayou (3:09)
6. Can’t Help Falling in Love (3:57)
7. Tennessee Waltz (2:58)
8. Ancient Embers (4.43)